GDPR si Cookies

Aspecte privind prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR) si Cookies

Simple Living SRL, in calitate de „Operator de date cu caracter personal” , isi exercita dreptul de a prelucra urmatoarele date introduse la crearea contului, autentificarea in cont si plasarea unei comenzi online de catre „Persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal”, adica a clientilor www.organicnulla.ro: nume, prenume, adresa domiciliu/ rezidenta, numar de telefon, adresa de e-mail, date de comportament pe site (istoricul navigarilor, paginile vizualizate, frecventa cu care accesati website-ul), date privind locatia (in cazul in care se acorda accesul), adresa IP (colectata automat).

 

Aceste date cu caracter personal sunt protejate conform legii: Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul GDPR).

 

Simple Living SRL, ca „Operator de date cu caracter personal” se asigura ca:

  • accesul la datele cu caracter personal este limitat si justificat

  • datele stocate sunt securizate si criptate

  • datele cu privire la modalitatile de plata online NU SUNT STOCATE - ele ajung direct la procesatorul de plati online care asigura securitatea datelor tale

  • platforma care gazduieste website-ul www.organicnulla.ro are un sistem de check-out securizat HTTPS / TLS, astfel ca toate datele cu caracter personal sunt securizate si raman private

  • datele personale sunt colectate numai cu acordul explicit al persoanelor vizate (clientii).

 

Datele personale se colecteaza in doua moduri: automat (ca adresa IP), prin acceptarea modulelor Cookie (colectarea preferintelor de marketing) ori inscriere la Newsletter (colectarea datelor precum nume, prenume, adresa de e-mail) ori sunt transmise de client catre noi (prin completarea campurilor aferente crearii contului pe website, autentificarii in cont, completarea adresei de livrare etc.)

De ce colectam datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal, fie ca sunt colectate automat sau transmise de client catre noi, indeplinesc urmatoarele scopuri:

  • procesarea si livrarea comenzilor plasate pe website-ul nostru, www.organicnulla.ro

  • inregistrare in contabilitate si eliberare factura fiscala electronica

  • imbunatatirea serviciilor si produselor oferite, precum si a experientei de navigare pe website-ul nostru

  • transmiterea catre clienti a mesajelor de interes (pentru care si-au dat acordul explicit) prin intermediul newsletter-ului.

Drepturile clientului (utilizatorului, „Persoana vizata de prelucrarea datelor cu caracter personal”):

  • dreptul de a cere actualizarea, modificarea sau stergerea datelor cu caracter personal

  • dreptul de a restrictiona accesul la datele pe care le colecteaza „Operatorul de date cu caracter personal” 

  • dreptul de a refuza modulele Cookie

Modulele COOKIE

Acest website foloseste Cookies. Un cookie este un fisier de mici dimensiuni, in general alcatuit din litere si cifre, care este descarcat in memoria unui calculator (sau altui echipament folosit pentru navigare online - telefon mobil, tableta etc.), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit website. Website-ul nostru ofera posibilitatea setarii preferintelor de cookie, precum si refuzarea lor. Cookies in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de Internet.

Exista mai multe tipuri de cookie-uri:

  • de sesiune: stocate temporar in browserul web, expira atunci cand utilizatorul inchide browser-ul

  • persistente: stocate pe hard-drive-ul unui computer, telefon mobil sau tableta, care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator.

  • cookie-uri first party: plasate de gazduitorul domeniului web prin website-ul nostru

  • cookie-uri third party: cookie-uri plasate de terti

  • cookie-uri strict necesare: necesare din motive de securitate

  • cookie-uri functionale: pentru imbunatatirea experientei de utilizare a website-ului

 

Orice cookie poate fi sters oricand de catre utilizatorul website-ului. Pentru mai multe informatii cu privire la cookie-uri si la modul in care le puteti dezactiva, accesati aboutcookies.org.

Folosim cookie-uri pentru:

  • imbunatatirea constanta a functionalitatii website-ului nostru

  • posibilitatea de autentificare in cont a clientului fara reintroducerea manuala a datelor de autentificare - numai cu acordul oferit de catre acesta

  • pastrarea in cosul de cumparaturi a produselor dorite, chiar si dupa delogarea de pe website

  • pastrarea in lista de preferinte a produselor adaugate de catre client

  • publicitate relevanta, mesaje de marketing conform preferintelor utilizatorului

Link-uri utile:

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC)
Platforma de Solutionarea Online a Litigiilor (SOL)
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).


Pentru orice neclaritate sau cerere, ne puteti contacta la adresa e-mail contact@organicnulla.ro.

Organic Nulla, magazin online sustentabil si zero-waste.