Caută

Produse esentiale zero-waste (I): in bucatarie

Atunci cand adopti stilul de viata zero-waste, organizarea iti poate da batai de cap: de ce produse zero-waste am nevoie? Cu ce pot inlocui un anumit produs? Unde gasesc tot ceea ce am nevoie? Care sunt cele mai sustenabile alternative?


Vrem sa te ajutam, pas cu pas, in tranzitia spre un stil de viata minimalist, sustenabil si zero-waste. Asa ca, am inceput o serie de articole pe blog in care iti spunem ce produse zero-waste poti cumpara. Prima parte a seriei este despre BUCATARIE.


blat de bucatarie cu legume, bucatarie zero waste, organic nulla

Alegerile pentru o bucatarie zero-waste sunt destul de variate, de la recipientele în care depozitezi alimentele, la buretele de vase, spatulele de gătit sau solutiile de curatare pe care le folosesti. Dar haide sa le luam pe rand.


Alternative zero-waste pentru depozitarea alimentelor:

 • poti depozita ceapa, cartofii, si nu numai in plase reutilizabile din bumbac • depoziteaza alimentele in borcane sau caserole (pentru asta, trebuie sa le cumperi la vrac pentru a evita risipa de ambalaje care de cele mai multe ori sunt din plastic)

 • depoziteaza painea sau alte produse de patiserie ori brutarie intr-un sac reutilizabil, nu in pungi de plastic • renunta la folia din plastic pentru a acoperi recipientele si alege o alternativa sustenabila ca ambalajele cerate pentru acoperirea bolurilor, farfuriilor etc.


Alternative zero-waste pentru spalarea vaselor si curatarea suprafetelor


 • stii deja ca buretele clasic pentru spalat vasele aduna o multime de bacterii, care se transfera pe vasela. Asa ca, renunta la el si alege doua alternative sustenabile: buretele lufa (sustenabil, compostabil, biodegradabil si care are un mecanism natural prin care se curata singur) sau o perie de vase realizata din materiale sustenabile.
 • renunta la detergentul clasic de vase care contine ingrediente chimice, daunatoare pentru sanatate. In plus, vine ambalat in recipiente din plastic. Alege sa cumperi un detergent natural, realizat din ingrediente atent alese, la vrac sau poti alege sapunul nostru pentru vase, cu ulei de cocos, realizat de un producator local, in Iasi.

 • alte produse la care poti sa renunti in stilul de viata zero-waste sunt cele de curatenie. La fel ca si in cazul detergentului pentru vase, si ele contin substante daunatoare si vin ambalate in plastic. Iti recomandam sa le schimbi cu solutii de curatare naturale la vrac sau cu tabletele Noout, efervescente, pentru curatare multisuprafete.


Alte produse zero-waste pentru bucatarie:

 • spatule din lemn pentru gatit

 • servetele reutilizabile din bumbac sau prosoape din bumbac in locul servetelelor din hartie

 • renunta la folia de aluminiu, care nu este reciclabila, si achizitioneaza o folie reutilizabila pentru copt, din silicon

 • composteaza resturile organice (alimente, ambalaje biodegradabile si compostabile etc.)


Daca ai alte idei, lasa-ne un comentariu si o sa completam lista!


Cu drag,


Andreea

Organic Nulla

47 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate